Terug naar moments

Cora topzww 


CORA WEGGEMAN

Cora begint op jonge leeftijd met klassiek ballet volgens het systeem van The Royal Academy of Dance te London en volgt daar ook masterclasses. Op doorreis in Madrid wordt zij in het oudste tablao van Madrid, Café de Chinitas, geraakt door het optreden van de fameuze danseres La Chunga. De liefde voor flamenco is een feit.

In 1981 studeert Cora af aan de Nel Roos Academie en vertrekt voor vier jaar naar Madrid en specialiseert zich aldaar bij grote namen in flamenco. Meteen in 1982 krijgt Weggeman het eervolle aanbod om in hetzelfde tablao, Cafe de Chinitas, kleedkamer en podium te delen met La Chunga. Met het internationale dansgezelschap Flamenco's en Route tourt zij een paar jaar later door Europa. Gedurende zes jaar blijft zij aan dit gezelschap verbonden. Tegelijkertijd is zij gastdocent flamenco bij Codarts.

Samen met gitarist, Ricardo Mendeville vormt zij in 1985 de groep Cuadro Flamenco, waarmee zij tot op heden succesvolle theaterproducties regisseert. In de loop der jaren is Cuadro Flamenco gegroeid van een groep met kleine voorstellingen in de Kleine Komedie tot grote voorstellingen in grote zalen waaronder Carré met negentien dansers en musici.

cora bottom

 

Terug naar moments